طراحی لباس فرم

تاثیر لباس فرم دانش آموزان بر عملکرد آنها

لباس فرم

از آنجا که وقتی تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان با یک هدف‌ خاص در یک مجموعه تربیتی و آموزشی جمع می ‌شوند بدیهی است کمترین اثر لباس فرم دانش آموزان، جاری شدن نظم و انضباط بیشتر در مدرسه است. همان طور که می‌دانید در سایر ارگان های اداری و نظامی نیز این نظم دهی توسط انتخاب لباس فرم یک شکل حاکم می شود. تاثیر اولیه انتخاب لباس فرم دانش آموزان شاید تنها در نظم ظاهری و یکسان بودن محیط آموزشی برای آنها تلقی شود! اما در ادامه مقاله به تاثیر لباس فرم دانش آموزان در شکل گیری شخصیت آنها از نظر روانشناسی و کاهش فاصله طبقاتی نیز خواهیم پرداخت‌.

لباس فرم

تاثیر لباس فرم از نظر روانشناسی بر آموزش دانش آموزان

در این بخش تاثیر لباس فرم دانش آموزان را از ابعاد مختلف بر روان آنها بررسی می‌کنیم. به عنوان مثال وقتی یک دانش آموز می داند که هر روز باید در یک چارچوب خاص و با یک لباس فرم مخصوص در مدرسه حاضر شود، دیگر دغدغه خرید لباس های نو و متنوع را ندارد. این امر به خصوص برای خانواده هایی که توان مالی بالایی ندارند موضوعی جدی بشمار می رود. همانطور که می دانید امروزه به دلیل مشکلات و شرایط اقتصادی تعداد زیادی از خانواده‌ها قادر به تأمین نیازهای متعدد فرزندان خود نمی باشند، پس در این مورد با انتخاب یک لباس فرم می توان فکر و ذهن دانش آموز را از دغدغه های مختلف نجات داد. در غیر این صورت ذهن دانش آموز هر روز درگیر مقایسه لباس خود با دوستش خواهد شد! در مجموع می‌توان گفت دانش آموزان مدارسی که از لباس فرم استفاده می کنند دارای آرامش خیال بیشتری هستند و تمرکز بیشتری بر روی موارد درسی دارند‌. این مورد به خصوص در مدارس دخترانه امری بدیهی است. رنگ و مدل لباس فرم دانش آموزان موضوع دیگری است که می‌توان آن را از نظر روانشناسی بررسی کرد. در سال‌های گذشته معمولا از رنگ های تیره سرمه ای و خاکستری برای لباس فرم دانش آموزان به خصوص پایه متوسطه و راهنمایی استفاده می‌شد که هیچ زیبایی بصری در آن به چشم نمی‌خورد. اما امروزه محدودیتی برای استفاده از رنگ‌های شادی که مطابق میل کودکان به خصوص در پایه ابتدایی باشد، وجود ندارد. رنگ و مدل لباس فرم دانش آموزان می تواند از نظر روانشناسی در فراگیری آموزش بر ذهن آنها تاثیر مستقیم داشته باشد. استفاده از رنگ های شاد با طراحی های زیبا اعتماد به نفس دانش آموزان را بالا برده و آرامش خیال آنها را فراهم می سازد.

تاثیر لباس فرم دانش آموزان بر شکل گیری شخصیت آنها

شاید در سال‌های دور انتخاب لباس فرم دانش آموزان تنها برای مدارس دخترانه انجام می‌گرفت و مدارس پسرانه دارای لباس فرم متحدالشکلی نبوند. به تدریج تاثیر لباس فرم بر عملکرد دانش آموزان به قدری مهم شد که به حیطه مدارس پسرانه هم وارد شد. امروزه شاهد آن هستیم که پسران و دختران در تمامی مقاطع تحصیلی باید دارای لباس فرم مشخص و یک شکلی باشند. دیگر لزوم وجود لباس فرم در عملکرد دانش آموزان را می‌توان به نهادینه کردن فرهنگ پوشش در بین کودکان و نوجوانان در مقاطع و سنین مختلف بیان کرد. بدون شک انتخاب یک پوشش مناسب از مقاطع پایین‌تر برای کودکان تاثیر مثبتی بر پوشش آنها در آینده خواهد گذاشت. از آنجایی که موضوع حجاب نیز اهمیت ویژه ای دارد، می توان بر تاثیر دوچندان لباس فرم دانش آموزان بر بالابردن امنیت اجتماعی به خصوص برای دانش‌آموزان دختر و آرامش خاطر خانواده‌های آنها اشاره کرد. لباس فرم و موظف بودن دانش آموزان بر استفاده از آن در ایجاد حس مسئولیت پذیری در آنها را می توان از مهمترین مزایای آن به شمار آورد. پس انتخاب پوشش و لباس فرم دانش آموزان از بُعد فرهنگی و اجتماعی نیز قابل بررسی است. البته امروزه خلا یک طراح حرفه ای لباس فرم برای مدارس احساس می شود!

لباس فرم

تاثیر لباس فرم دانش آموزان بر کاهش فاصله طبقاتی

بی شک بهترین راهکار برای از بین بردن فاصله طبقاتی در بین نونهالان، نوجوانان و جوانانی که در یک فضای آموزشی و تربیتی در سن بلوغ و رشد اجتماعی هستند، تعیین یک لباس فرم متحدالشکل است. طراحی یک مدل لباس فرم استاندارد برای دانش آموزان در گروه های سنی مختلف از نظر جامعه شناسی، روان شناسی و فرهنگی قابل تامل است. القای حس وقار و زیبندگی با پوشیدن لباس فرم بر سلامت روح و روان دانش آموز تاثیر مستقیم داشته و فاصله طبقاتی را به حداقل می‌رساند. وقتی خانواده ها دغدغه خرید روزانه مدل های مختلف لباس را طبق مد روز برای فرزند خود که در مسیر علم آموزی قدم نهاده، نداشته باشند، یک آرامش روانی بر خانواده و دانش‌آموز حاکم می‌ شود.

پس می‌توان گفت کاهش فاصله طبقاتی و آرامش روانی دانش آموز در راه یادگیری علم در هم آمیخته و این امر با انتخاب یک لباس فرم استاندارد و مناسب برای دانش آموزان در تمام مقاطع فراهم می‌شود. از طرفی نیز این هماهنگی قادر است تکبر، تبعیض و خودبینی را از دانش آموزان دور نگه داشته و همدلی و اتحاد را به ارمغان بیاورد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید